8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 weores@papaitk.hu

 

Napközis délután az állatok védelmében az alsó tagozaton

Az Állatok Világnapját 1931. óta ünneplik minden esztendőben október 4-én. Assisi Szent Ferenc az állatok és a természet védőszentjének emlékezünk ekkor. A Világnap üzenete, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. Fókuszba helyezi a vadon élő állatok védelmét, valamint a felelős háziállattartást és az ember-állat együttélés szabályait.
Ennek jegyében folytatódott iskolánkban a napközis délutánok programsorozata.
A program nyitásaként minden évfolyam tanulói egy kisfilmet tekintettek meg, melyből fontos ismereteket szerezhettek ennek a világnapnak a történetéről, szerepéről. Megtudhatták, hogy miért és mire kell figyelnünk az állatok és lakóhelyük megóvása érdekében, és nem csak ezen az egy napon. A hallottak megértését csodás természeti képek segítették.
Ezt követően az elsős tanulók állatmesét hallgathattak meg tanítójuk által, melyből összegyűjtötték a szereplő állatokat. Közösen beszélgettek ezen állatok tulajdonságairól, élőhelyéről. A foglalkozás végét állatos kifestők színezésével zárták.
A második évfolyamon tanuló kisdiákok a film megtekintése után közösen megbeszélték a látottakat, ezt követően egy nagyon mókás, interaktív feladatsorral, szórakozva szereztek új ismereteket az állatokról, mélyítették el a már meglévő tudásukat. A foglalkozást kézműveskedés zárta, melyen a témához kapcsolódva, aranyos cicusok készültek.
A harmadik évfolyam diákjai szintén az állatok élőhelyét, hangját, tulajdonságait bemutató interaktív feladatokkal folytatták a napközis délutánt, majd a számukra legkedvesebb, legszebbnek tartott állatot gyönyörű rajzok formájában jelenítették meg. Csodás alkotások születtek!
A negyedik osztályos tanulók közösen, irányított kérdések segítségével dolgozták fel a kisfilmben hallottak fontosságát. A szavakat aztán tettek követték. Ők csoportmunkában készítettek olyan figyelemfelhívó plakátokat, melyek az állatok védelmének fontosságát hangsúlyozzák. Mert ne feledjük: Ajándékba kaptuk a Föld bolygót! Soha nem volt még ennyire aktuális ,hogy megtanítsuk a jövő nemzedékének is, hogy nagyon kell vigyáznunk rá!
Reméljük, hogy ez a délután is ezt a nemes célt szolgálta!
Lesták-Szabó M. Katalin, szervező
Bödey-Szabó Zsuzsanna, munkaközösség-vezető
 
2023 allatok vilagnapja
(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)
 

 

Elérhetőségek

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

8500 Pápa, Teleki u. 2.

Tel.: +36 89 510 560

E-mail: weores@papaitk.hu

OM:037009

VF 2301

Nyitvatartási idő:
07:00 - 18:00 óra között

Információk

 

orokos

logo ref int color x small

aktiv iskola logo

EFOP 3.2 

Weores banner

 

fenntarthatosagi temahet 2021 

logo uj hulladekcsokkentes

dth logo

 

banner honlap
penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

 határtalanul logo

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host