8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 weores@papaitk.hu

Programjaink

 

Áprilisi napközis délután

Az űrhajózás napja

1968 óta ünneplik az űrhajózás napját, hiszen 1961. április 12-én a Szovjetunióban bocsájtották Föld körüli pályára a világ első, embert szállító űrhajóját, a fedélzetén Jurij Gagarinnal. 1961 óta több száz ember járt már az univerzumban.
Első magyarként Farkas Bertalan indult a világűrbe, 1980. május 26-án. Nemsokára két újabb magyar férfi csatlakozhat a kozmoszt meglátogató emberek sorához.
Áprilisi napközis délutánunkon valamennyi csoport megtekintett egy, az űrhajózás történetéről szóló kisfilmet. Megismerkedtek Farkas Bertalan munkásságával, melyből kiemelték, hogy 1972-től 1978-ig, mint a magyar légierő tisztje a pápai repülőtérre települt 47. harcászati repülőezrednél szolgált. A délután további részében jelentős szerepet kaptak az interaktív feladatok, többek között kvíz, anagramma, kérdőív, igaz-hamis feladványok. Érdekes ismeretekkel gazdagodtak tanulóink az űrhajó felépítését illetően is.
Az alkalmat kézműves tevékenységgel zárták. Készültek saját tervezésű űrhajók, a legkisebbek wc papír guriga és maradék színes lap segítségével alkották meg saját légi járművüket, a harmadik és negyedik évfolyamosok papírhajtogatás technikáját alkalmazták.
Napközis tanító nénik
 

2024 04 napkozis delutan

(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)

 

 

Márciusi napközis délután

Soron következő alkalmunk témája az Erdők Világnapja volt.
Az ENSZ Közgyűlése 2012-ben március 21-ét az Erdők Nemzetközi Napjává nyilvánította. A világnap az erdők minden típusának fontosságát ünnepli és hívja fel a figyelmet rá. Erdő területeink megőrzése, növelése elengedhetetlenül fontos mindannyiunk számára. Örökös Öko Iskolaként feladatunknak tekintjük ezen világnapok megismertetését tanulóinkkal. A csoportok a délután folyamán sokrétűen közelítették meg a kérdést.
Az erdő állataival és növényeivel ismerkedtek a tanulók, megtanulták az erdő szintjeit. Állításokhoz kellett hozzárendelniük a megfelelő növény és állat nevét. Találós kérdések megfejtésén törték a fejüket. Erdei állatokkal ismerkedett meg egy kisfilmen keresztül. A bemutatást színesítette az állatokhoz kapcsolódó találós kérdések megfejtése. A téma feldolgozását interaktív feladatok segítették, melyben szerepet kaptak: csoportosító, kvíz, szókereső, anagramma, egyező párok. Befejezésül a gyerek papírhajtogatással megjelenítették a legravaszabb „erdei lakót”, a rókát.
Napközis tanító nénik
 
2023 03 napkozis delutan
(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)
 

 

Remek rímek délutánja – Szavalóverseny alsó és felső tagozaton

A vershez ketten kellünk:
te meg én –
s hogy szívből jöjjön
és szívvel olvass,
így lehet majd költemény.”
(Vozárik Lajos)
2024. március 26-án és 27-én délután rendeztük meg iskolánkban a magyar költészet napjához kapcsolódó hagyományos szavalóversenyünket. A verseket kedvelő, szívüket és lelküket erre az alkalomra ünneplőbe öltöztetett tanulók gyűltek össze egy számukra kedves költő művének előadására. Szívet melengető érzés, hogy a költészet, a versmondás közel 40 diákunkat megmozgatta. Színvonalas produkcióikkal méltóképpen ünnepeltük meg a magyar költészet napját. Köszönet érte!
Két korcsoportban (I. korcsoport: 1-2. osztály, II. korcsoport: 3-4. osztály) zajlott az alsósok számára meghirdetett szavalóversenyünk. A 20 jelentkező meghallgatása után a szakmai zsűri - Horváthné Geschitz Ágota tanárnő és Szücs Veronika tanárnő a következő döntést hozta:
I. korcsoport (1-2. osztályosok)
I. helyezett: Szántó Zalán 1.b
felkészítő : Bödey- Szabó Zsuzsanna
II. helyezett: Bárdossy Dominik 2.a
felkészítő : Hortobágyiné Bors Judit Ilona
III. helyezett: Seregélyes Adél 2.a
felkészítő : Hortobágyiné Bors Judit Ilona
II. korcsoport (3-4. osztályosok)
I. helyezett: Simon Vivien 3.b
felkészítő : Apostolné Nagy Ágnes
II. helyezett: Gombkötő Benedek 3.a
felkészítő : Szabó Katalin
III. helyezett: Bőhm Luca 4.b
felkészítő : Őri Izabella
Szintén két korcsoportban (I. korcsoport: 5-6. osztály, II. korcsoport: 7-8. osztály) bonyolítottuk le a felsősök versenyét. Itt a 18 jelentkező előadása után a szakmai zsűri – Hortobágyiné Bors Judit Ilona tanítónő, Lampért Helga tanítónő és Őri Izabella tanítónő a következő döntést hozta:
I. korcsoport (5-6. osztályosok)
I. helyezett: Adamik Mátyás 5.a
felkészítő : Horváthné Geschitz Ágota
II. helyezett: Nagy Koppány 6.b
felkészítő : Szücs Veronika
III. helyezett: Proszt Boglárka 6.a
felkészítő : Szücs Veronika
II. korcsoport (7-8. osztályosok)
I. helyezett : Grób Eszter 8.a
felkészítő : Mógor Adrienn
II. helyezett: Bódai Kitti 8.b
felkészítő : Horváthné Geschitz Ágota
III. helyezett: Radics Bence 7.a
felkészítő : Szücs Veronika
Szívből gratulálunk a verseny résztvevőinek!
A tanulók, a felkészítő nevelők és a zsűritagok lelkiismeretes munkát ezúton is köszönjük. Felejthetetlen, igazi versünnep volt mindkét délután.
Szabó Zsuzsanna
Dök-segítő pedagógus
 
remek rimek delutanja
(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)
 

 

Ovisuli 1. ????????????

 

2024 ovisuli 1

(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe iskolánk és a leendő első osztályos tanító nénik bemutatkozását...

 

 iskola bemutatkozas 1   iskola bemutatkozas 2

iskola bemutatkozas 3   iskola bemutatkozas 4

iskola bemutatkozas 5   iskola bemutatkozas 6

 

Februári napközis délután

Februári napközis délutánunk a farsangi népszokások címet kapta. Az első osztályosok kiszebábot készítettek, és egy kiszeégető dal kíséretében jelképesen elégették azt, így búcsúztatva a telet. Vidám bohócsapkák is kerültek ki a szorgos kis kezek alól. A kartonra papírcsíkokat, illetve különböző mintákat ragasztottak, amiket maradék színes lapokból vágtak ki. Közben farsangi zenéket hallgattak és felidézték a hónap eleji mulatság kellemes pillanatait.
A második évfolyamos kisdiákok egy rövidfilmet tekintettek meg a busójárás tavaszáró, téltemető népszokásáról, majd farsangi maszkokat készítettek. A kiszebáb égetésének hagyománya itt sem maradhatott el. A babona szerint, ha elégetjük a bábot, azzal nem csak a téltől, de minden egyéb bajunktól is megszabadulhatunk.
A harmadikosok farsangi hagyományokkal, népszokásokkal ismerkedtek meg. A szemléltetést különböző filmrészletek, képsorok segítették. A téma feldolgozásában jelentős szerepet kaptak az interaktív feladatok. Rajzos tevékenység formájában megjelenítették a gyerekek, a farsangi szezon legjellegzetesebb édességét, a fánkot. Saját tervezésű busóálarcok is készültek, melyeket ki is tudtak próbálni. Végezetül elbúcsúztatták a telet egy tavaszváró dal eléneklésével.
A negyedik osztályosok képzeletben bebarangolták a világ számos országát, hogy megismerhessék azok farsangi szokásait. Kreativitásukat jelmeztervező versenyen csillogtathatták meg.
Napközis tanító nénik
 
20240229 napkozis delutan
(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)
 

Elérhetőségek

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

8500 Pápa, Teleki u. 2.

Tel.: +36 89 510 560

E-mail: weores@papaitk.hu

OM:037009

VF 2301

Nyitvatartási idő:
07:00 - 18:00 óra között

Információk

 

orokos

logo ref int color x small

aktiv iskola logo

EFOP 3.2 

Weores banner

 

fenntarthatosagi temahet 2021 

logo uj hulladekcsokkentes

dth logo

 

banner honlap
penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

 határtalanul logo

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host