8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 weores@papaitk.hu

Kultúra

 

Megemlékezés a holokauszt magyarországi áldozatairól

„Soha többé ne ismétlődjenek meg az emberiség szégyene, a Shoah szörnyűségei”
(Ferenc pápa)
A holokausztnak több mint félmillió magyar állampolgár esett áldozatul. Rájuk emlékeztünk a felső tagozaton történelem órák keretében, valamint a DÖK által szervezett programon.
Április 16-án fejet hajtunk az áldozatok emléke előtt és fekete fátyol borul a magyar emlékezetre, lelkünkben hatszázezer gyertya gyúl lángra őrizve a remény, a béke és a szeretet törékeny fényét. S bár Kertész Imre azt írja, hogy a holokauszt lángjai eltakarhatatlan jelet égettek az égboltra, tudjuk, hogy emlékezésünk által hatszázezer csillag ragyog tovább az égen az idők végezetéig.
Ennek az eseménynek az évfordulóján erkölcsi kötelességünk az emlékezés, a mártírok és az embermentő hősök szellemének ébrentartása, példaként állítása a jövő nemzedékei elé!
Németh Loretta, Szabó Zsuzsanna, Tóth-Pilter Katalin és Markovits Kálmán
történelem szakos tanárok
 
 

2024 holokauszt

(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)

 

 

Weöres-bál

2024. április 13-án tartottuk jótékonysági bálunkat A XXI. Század Gyermekeiért Alapítvány javára.
Rendezvényünk az elsős és a nyolcadik osztályos tanulóink nyitótáncával kezdődött. Köszönjük a tánc betanítását Molnár Eszternek!
Ezután Mógor Adrienn igazgató és egyben az alapítvány kuratóriumának tagja, valamint Ferencz Magdolna Csilla a szülői közösség választmányának elnöke köszöntötte a vendégeket. A vacsora után Karaszlai Júlia 8.b osztályos tanulónk filmslágerekkel kápráztatta el a közönséget, csodálatos produkcióját vastapssal jutalmazták a vendégek.
Az este folyamán lehetőség volt totó kitöltésére és értékes nyereményekért tombolajegyek vásárlására.
A zenét a Turbo Együttes szolgáltatta.
Köszönjük szépen mindenkinek, aki hozzájárult bálunk sikeréhez! ♥️
(Támogatóink részletes listáját külön posztban tesszük közzé.)
 
2024 weores bal
(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)
 

 

Kiemelt csokigyűjtó pont lettünk

A Weöres megint bizonyította, mire képes az összefogás ereje... ????
Köszönjük mindenkinek!
 
kiemelt csokigyujto pont 2024

 

 

Költészet napja a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában

2024. április 11-én reggel rendhagyó módon fogadtuk az intézménybe érkező tanulókat, dolgozókat. A DÖK-ös gyerekek rövid köszöntője után közösen felolvastunk egy Weöres Sándor verset az aulában. Fél 8-tól kezdve és az órák közti szüneteket kihasználva bárki bekapcsolódhatott több programba is. Voltak internetes feladatok pedagógusok irányításával két tanteremben az ünnepnaphoz köthetően. A gyerekek lemérhették találékonyságukat, tudásukat is a Magyar verscímek „emoji ikonokkal kódolva”, illetve a Költészet napi totó keretén belül. Az udvari szünetben ismét a versmondás kapott szerepet. A délutáni járási szavalóversenyen iskolánkat képviselő résztvevők ajándékozták meg társaikat produkciójukkal: Szántó Zalán (1.b), Bárdossy Dominik (2.a), Simon Vivien (3.b), Bőhm Luca (4.b), Adamik Mátyás (5.a), Nagy Koppány (6.b), Radics Bence (7.a) és Grób Eszter (8.a).
Az osztályok ezen a napon vetélkedtek egymással, ugyanis volt egy osztályfeladat is. Weöres Sándor „hiányos” életrajzának darabjait kellett az iskola területén megkeresni, majd felírni a kapott feladatlapra.
A délelőtt zökkenőmentes levezetésében és a feladatok értékelésében nagy segítséget nyújtottak szabadidejüket feláldozva DÖK-ös tanulóink. Külön köszönöm kollégáimnak, Mészárosné Pap Mártának, Szabó Katalinnak, Horváthné Geschitz Ágotának a délelőtt folyamán nyújtott segítségét. Szabó Zsuzsanna munkájával, ötleteivel is hozzájárult a nap sikeréhez.
Délután került megrendezésre a Tarczy Lajos Általános Iskolában a járási szavalóverseny. Intézményünket minden évfolyamról egy-egy tanuló képviselte.
Egy önfeledt, tanulságos, vidám napot zárhattunk sok-sok érdeklődő tanuló részvételével. Újra bebizonyosodott: jó a „Weöresbe” járni!
Szücs Veronika
magyartanár, szervező

 

2024 kolteszet napja

(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)

 

Jót tenni jó!- Karácsonyi jótékonysági akció az iskolában

Szívszorító és egyben nemes cselekedet, amelynek már hagyománya van iskolánkban: idén harmadik alkalommal csatlakoztunk a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akció kampányához, hogy ismét éljünk a lehetőséggel, és jót tegyünk olyan gyermekekkel, akiknek nem kerülne ajándék a fa alá karácsonykor. Az osztályközösségek lelkesen fogtak össze, hogy megmutassák, mit jelent segíteni, és gondoskodó odafigyeléssel fordulni nevelőotthonokban lakó, mélyszegénységben élő, nehéz sorban nevelkedő kortársaik felé.
„Nem ad hiába, aki úgy ad, hogy közben magának is örömöt szerez vele.”- s nálunk mindenki örül, hogy ezekkel a sok-sok szeretettel csomagolt ajándékokkal rengeteg mosolyt varázsolhatunk a rászoruló gyerekek arcára.
Köszönjük szépen minden ajándékozó szülő, tanár és diák segítségét.
A diákönkormányzatunk nevében áldott, békés karácsonyt és sikeres új évet kívánunk mindenkinek:
Szabó Zsuzsanna DÖK-segítő nevelő
 
ciposdoboz 2023
(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)
 

Elérhetőségek

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

8500 Pápa, Teleki u. 2.

Tel.: +36 89 510 560

E-mail: weores@papaitk.hu

OM:037009

VF 2301

Nyitvatartási idő:
07:00 - 18:00 óra között

Információk

 

orokos

logo ref int color x small

aktiv iskola logo

EFOP 3.2 

Weores banner

 

fenntarthatosagi temahet 2021 

logo uj hulladekcsokkentes

dth logo

 

banner honlap
penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

 határtalanul logo

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host