8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 weores@papaitk.hu

 

Jubileumi PÉNZ7

Iskolánk a kezdetektől csatlakozott a pénzügyi és vállalkozói témahéthez, mely ebben a tanévben március 4-8. között került megrendezésre.
A programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket és megbízható forrásból származó, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről.
A 3. évfolyam és a 4. b osztály a Jubileumi Pénz7 foglalkozástervében Pénzügyi életleckék címmel megtervezett tananyagot dolgozta fel. Tanulóink A megszólalt pénz-kabard meséhez tartozó interaktív feladatok megoldása során hasznos tudással gyarapodtak.
A 4. a osztály kereskedelmi ismeretekbe ásták be magunkat. Matricák eladásán keresztül ismerkednek az üzleti világgal. Megtanulták a reklám, marketing, jutalék, haszon, bevétel fogalmak jelentését. Leltárt készítettek és „könyveltek”.
PÉNZ7 a felső tagozaton
Etika órán a gyerekek a családok pénzügyi szokásairól beszélgettek. Mit jelent számukra a takarékoskodás, miért fontos az. Szóba került a saját számla nyitásának lehetősége, a bankkártya használata. A beszélgetést szituációs gyakorlatokkal és rejtvénnyel színesítették.
Földrajz órák keretében a családi költségvetésről, a megtakarítási lehetőségekről, a befektetések módozatairól és azok kockázatáról tanultak.
Matematika órákon pénzügyi témájú feladatokkal foglalkoztak. A feladatok szövegéből fogalmakat gyűjtöttek, tisztázták a jelentésüket, majd példákat oldottak meg.
Angolórán játékos feladatokkal bővítették a pénzzel kapcsolatos szókincsüket, majd angolul fogalmazták meg pénzköltési szokásaikat. A gyerekek hitelkártyát kaptak, aminek a hátulján találtak egy foglalkozást és annak egy havi bérét fontban. Ezután rövid vásárlási szituációban használták a megfelelő kifejezéseket és a kártyákat.
Osztályfőnöki órákon a gyerekek egy rövid videóban megismerkedtek a pénz történetével, majd pénzhez kapcsolódó kvízjátékokat játszottak a kahooton. Beszélgettek arról is, hogy ha milliomosok lennének, mire költenék a pénzt.
A Digitális Szimat Kihívás Kahoot feladatainak teljesítésével bizonyították, hogy tisztában vannak az adatlopások megelőzésének lehetőségeivel, és okosabbak a pénzüket és a személyes adataikat megszerezni akaró csalóknál.
A 8.a osztály a Jubileumi Pénz7 foglalkozástervét dolgozta fel magyarórán. Egy rövid videóbejátszás megtekintése, keresztrejtvény és képrejtvény is volt a feladatok között.
Alsós és felsős munkaközösség
 
2024 penz7
(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)
 

Elérhetőségek

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

8500 Pápa, Teleki u. 2.

Tel.: +36 89 510 560

E-mail: weores@papaitk.hu

OM:037009

VF 2301

Nyitvatartási idő:
07:00 - 18:00 óra között

Információk

 

orokos

logo ref int color x small

aktiv iskola logo

EFOP 3.2 

Weores banner

 

fenntarthatosagi temahet 2021 

logo uj hulladekcsokkentes

dth logo

 

banner honlap
penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

 határtalanul logo

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host