8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 info@weoressuli.hu 
Régi honlapunk hamarosan elérhető lesz az old.weoressuli.hu címen.

 

A matematika ifjú pápai bajnokai

Pápa - Idén 25. alkalommal rendezte meg a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola matematika-munkaközössége a Heitler Lászlóné Matematikaversenyt.


- A nagy múltú verseny egykori kolléganőnk nevét viseli, aki 1988-ig, korán bekövetkezett haláláig iskolánk munkatársa volt. A remek pedagógus matematikát és fizikát tanított, osztályfőnök volt, bábszakkört vezetett. Egész életével és teljes személyiségével példát mutatott tanítványainak, valamint fiatal kollégáinak egyaránt. Hálásak vagyunk, hogy kezdő tanárként együtt dolgozhattunk vele, élvezhettük önzetlen segítségét, elleshettük tőle a szakma mesterfogásait. Csak az hal meg, akit elfelejtenek.
Ennek nyomán megszületett a matematikaverseny gondolata, amit hamarosan tett követett. 1992-ben útjára indítottuk a Heitler Lászlóné Matematikaversenyt, mellyel évről évre tisztelgünk szeretett kolléganőnk emléke előtt - tájékoztatta a Naplót Tóthné Nagy Judit, a Munkácsy iskola matematika-munkaközösségének vezetője.Mint mondta, a verseny szabályai az évek során változtak, alakultak, de a népszerűsége a város és a járás iskoláiban folyamatosan töretlen. Az utóbbi években a 4-8. osztályosoknak meghirdetett verseny két írásbeli fordulóból áll.
- Az idei jubileumi versenyt úgy terveztük, hogy a résztvevők is érezzék az ünnepi hangulatot. A döntő előtti délutánon kollégákkal, tanítványokkal ellátogattunk a temetőbe, virágot vittünk a névadó tanárnő sírjára és emlékeztünk. Különleges emléklapok és oklevelek készültek a jubileumi alkalomra. Az évfolyamonkénti első, második és harmadik helyezettek a támogatóinknak köszönhetően az eddigieknél is értékesebb jutalmat kaptak.
Az első helyezettek díjait, a logikai játékokat Megyeriné Borsó Éva, a Munkácsy iskola igazgató asszonya ajánlotta fel. A második helyezettek könyvjutalmait a Pápai Észkerék Egyesület biztosította. A harmadik helyezettek pedig a Kapcsándi Ernő Emlékére a Munkácsys Diákokért Alapítvány által felajánlott Rubik-kockát és zsebszámológépet kaptak.
A felkészítő tanárok munkáját egy-egy szál virággal köszöntük meg - fűzte hozzá Tóthné Nagy Judit.A 25. Heitler Lászlóné Matematikaverseny első helyezettjei: 4. évfolyam, Hauber Frida (Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola); 5. évf., Németh Dorottya (Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola); 6. évf., Tardos Luca (Türr István Gimnázium); 7. évf., Váczy Dorottya (Munkácsy); 8. évf., Feczkó Csongor (Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola).
A további helyezettek: 4. évf., 2. Mikóczy Dániel (Munkácsy), 3. Horváth Áron (Tarczy Lajos Általános Iskola). 5. évf., 2. Bogdán Rebeka (Erkel), 3. Császár Tamás (Munkácsy). 6. évf., 2. Karaszlai Adrián (Weöres Sándor Általános Iskola), 3. Hauber Henrik (Szent István Római Katolikus Általános Iskola). 7. évf., 2. Udvardy Kata (Erkel), 3. Bohoni Csaba (Szent István). 8. évf., 2. Cserkuti Sándor (Munkácsy), 3. Kövi Eszter (Kmety György Evangélikus Általános Iskola).


Polgár Tibor
(forrás: veol.hu)

Információk

 

Weores banner

 

FHT jelveny 

dth logo

 

penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm

 

okoisk logo sm

 

logo ref int color x small

 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

hatartalanul

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host