8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 info@weoressuli.hu 
Régi honlapunk hamarosan elérhető lesz az old.weoressuli.hu címen.

 

Mi segít a tanulásban?

mi segít a tanulásban

A Tarczy Lajos Általános Iskola egyik hagyományos, népszerű vetélkedője a számítógépes rajzverseny. A megmérettetés az évek során nemzetközivé nőtte ki magát, idén a romániai testvériskolából érkeztek pályamunkák, összesen 15 alkotás. Természetesen a város és a járás általános iskoláiból is neveztek tanulók, 32 diák mérte össze ügyességét, kreativitását, tudását.

Sashalmi Tamásné szervező elmondta, hogy ezúttal az országos digitális témahét keretében szervezték meg a versenyt, melynek feladata is ehhez kapcsolódott: a résztvevőknek arról kellett színes rajzot készíteniük, hogy milyen digitális eszközök segítik a tanulást. A diákoknak 45 perc állt rendelkezésükre, hogy elkészítsék a rajzot a Paint nevű program segítségével. De nem csupán a téma volt adott, hanem a méret is, valamint el kellett készíteni egy feliratot is. A kivitelezés során a tanulóknak használniuk kellett a másolás, tükrözés, forgatás, döntés alkalmazást, és végül menteniük is kellett a kész művet.

A téma közel állt a diákokhoz. Kérdésünkre Kirchknopf Ákos, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulója elmondta, hogy ő főként a telefonját használja a tanuláshoz, gyakran fordul a keresőhöz segítségért: akkor is, ha nem tud egy évszámot és akkor is, ha egy matematikai szabály nem jut eszébe. A legtöbben a telefont vagy a tabletet komponálták bele a rajzba. A zsűri értékelte a kreativitást és figyelembe vette azt is, hogy a versenyző eleget tett-e az megmérettetés előírásainak.

ha
(forrás: papa-ma.hu)

Információk

 

Weores banner

 

FHT jelveny 

dth logo

 

penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm

 

okoisk logo sm

 

logo ref int color x small

 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

hatartalanul

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host