8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 info@weoressuli.hu 
Régi honlapunk hamarosan elérhető lesz az old.weoressuli.hu címen.

orszagos mezonyben vegeztek

Korábban beszámoltunk már arról, hogy a Pápai Atlétikai Club (PAC) kalapácsvetői milyen kiváló eredményeket értek el a Szombathelyen megrendezett országos bajnokságon, ahol hatan is egyéni csúcsot javítottak. Dobóink mellett Mórocz Katalin és Gelencsér Róbert irányításával a futó szakosztály is heti négy alkalommal szorgalmasan edzett, hiszen a nyár beköszöntével rájuk is komoly megmérettetések vártak. Az első figyelemre méltó eredmény az országos diákolimpia döntőn Könyves Kitti nevéhez fűződik, a Weöres Sándor Általános Iskola tanulója 60 méteres síkfutásban harmadikként jutott az előfutamból az 'A' döntőbe, ahol végül ötödik helyen ért célba (8,36). Ezután július második hétvégéjén az újonc és serdülő atléták számára az országos bajnokságot rendezték, a budapesti Ikarus pályán a rekkenő hőségben négy lány állt a rajtvonal mögé.
- Mindegyik versenyszámban nagyon sok induló volt, nagyon komoly teljesítményekkel – emlékezett vissza Mórocz Katalin, a PAC edzője. Az első nap Könyves Kitti 80 méteres síkfutásban indult és 60 induló közül az idő-előfutamokból bekerült a nyolcas 'A' döntőbe, ahol nagyszerű futással (10.56) igen szoros versenyben harmadik helyezést ért el, ami mondanom sem kell, nagyon kiemelkedő teljesítmény. Aznap még Flórián Rebeka állt rajthoz 600 méteres síkfutásban. Az ország minden részéből közel 30 fős mezőny gyűlt össze, Rebi okosan, ügyesen versenyzett, jutalma pedig egy 11. hely lett 1:50,2-es idővel. Másnap három lány indult 300 méteren, a komoly versenyzői létszámot felvonultató kategóriában Horváth Regina, Könyves Kitti és Tamás Lucia egyaránt egyéni csúcsot futott 50 másodpercen belüli idővel. Gelencsér Róbert nevében is elmondhatom, hogy elégedettek vagyunk a fiatalok teljesítményeivel, fontos megemlíteni, hogy többeknek ez volt az első országos, nagy versenye.
Mórocz Katalin hangsúlyozta, a gyerekeket évekkel ezelőtt Kis Károly vitte le az atlétika pályára, ő szerettette meg velük az atlétika sportágat és betegségéig ő foglalkozott velük.

Haraszti Gábor

(forrás és további képek megtekintése: papa-ma.hu)

Információk

 

Weores banner

 

FHT jelveny 

dth logo

 

penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm

 

okoisk logo sm

 

logo ref int color x small

 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

hatartalanul

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host