8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 info@weoressuli.hu 
Régi honlapunk hamarosan elérhető lesz az old.weoressuli.hu címen.

 

Sikeres Tollaslabda Diákolimpia Döntő

Iskolánk képviseletében 12 tanuló vett részt a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjén „B” kategóriában, hat korcsoportban ebben a tanévben Kiskunfélegyházán. A rendezvényen az idei évben is nagyon sok játékos ragadott ütőt három napon keresztül a helyi Városi Sportcsarnokban. A lebonyolítás svájci rendszerben zajlott, ahol a versenyzők 6 forduló alapján próbálták eldönteni a végső sorrendet. Az érmes helyekért szükség esetén rájátszással döntötték el a gyerekek között a sorrendet.
Az elmúlt hétvégén megrendezett erőpróbán nagyon jól szerepeltek versenyzőink, hiszen az eredményhirdetésen ketten is a dobogó tetejére állhattak.
De menjünk a korosztályok sorrendjében:
Az I. korcsoportban a lányok mezőnyében Szabó Sára (1.a) és Takács Júlia (3.b) szerepelt. Mindketten 4 győzelemig jutottak, így részt vehettek a bronzéremért folytatott versengésben. Az egymás elleni mérkőzésüket Sára nyerte, de az utolsó lépcsőfok megtétele neki sem sikerült. Így Sára az 5. míg Julcsi 7. helyen végzett. Kiváló eredmény ez mindenképpen, de az is a teljességhez tartozik, hogy Sára 6 és fél évesen jutott idáig a 9 évesek mezőnyében.
A II. korcsoportos lányok között 3 közel azonos felkészültségű játékos versengett. Az alapszakaszban Szabó Zsófi (3.b) minden mérkőzését megnyerte és Diákolimpia Bajnoka címet szerzett. Mögötte a tőle egy vereséget „begyűjtő” Nagy Eszter (4.b) végzett a 2. helyen, míg a rájátszást Geiger Míra (3.b) kezdhette a 3. helyen. Míra csak két csapattársától szenvedett szoros mérkőzéseken vereséget a svájci körben. Sajnos az utolsó játéknapon nem úgy játszott, ahogyan az első kettőn tette, így meg kellett elégednie az 5. hellyel.
Ebben a korosztályban a fiúk között Horváth Csanád (4.b) képviselte iskolánkat. Csanád ebben a versenyszezonban korosztályában még veretlen volt, így győzelemre is esélyesként indult a döntőn. Kiegyensúlyozott, jó játékkal mindenkit maga mögött tartott, így 6 győzelemmel ő is a Diákolimpia Bajnoka lett.
A III. korcsoportban a lányok mezőnyében kettő indulónk volt, Geszti Alexandra (6.a) és Geszti Vivien (6.a). A lányok a jelenlegi felkészültségük alapján inkább tapasztalatszerzésnek tekinthették ezt a megmérettetést, de végső jó helyezések sorsába nem szólhattak bele.
A IV. korcsoportos lányok mezőnyében Farkas Júlia (7.a) szerepelt. Szépen menetelt az alapszakaszban, 5 győzelemig jutott. A helyosztón az ezüstérem megszerzése volt a cél, ami sajnos 3 játszmában elúszott, így Julcsi nyakába a bronzérem került.
A fiúk mezőnyében Bátai Fabríció (7.a), Szabó Krisztián (8.a), illetve az utolsó napokban egy sérülés miatt visszalépő játékos helyére bekerülő Drabos Gergő (8.a9 állta a sarat. Ebben a versenyszámban is sok izgalmas csatát vívtak játékosaink, de a mérleg csak Gergőnél mutatott pozitív egyenleget szombaton délutánra. A 4 győzelem az ő esetében is reményt adhatott az éremszerzésre, de sajnos az első helyosztó meccsen kikapott Gergő, így a 7. helyen végzett. Játékostársai közül Krisztián 3/3 aránnyal a 12., Fabríció 2/4 aránnyal a 19. lett.
Összegezve elmondható, hogy a 12 versenyzőből 8 a legjobb 10 között végzett, ketten alig maradtak le az éremről, négyen érmet, ketten közülük arany érmet szereztek. Az iskolai pontversenyben iskolánk a győztes érdi Batthyány Sportiskolától 3 ponttal lemaradva lett 2. Szépen követik a gyerekek az elmúlt évtizedek tollaslabda hagyományait.
A tanulókat Horváth Attila és Szabó Norbert készítette fel a versenyre.
Képek megtekinthetők: LINK

Információk

 

Weores banner

 

FHT jelveny 

dth logo

 

penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm

 

okoisk logo sm

 

logo ref int color x small

 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

hatartalanul

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host