8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 info@weoressuli.hu 
Régi honlapunk hamarosan elérhető lesz az old.weoressuli.hu címen.

 

Két aranyérem az országos diákolimpia döntőn

diakolimpia 2017

A 2016/2017.évi Országos Tollaslabda Diákolimpia döntőjét a kiskunfélegyházi sportcsarnokban rendezték. Az idei viadalt tizenhat pályán rendezték meg, s mivel a megyei finálékból a korosztályonként és nemenként az első három helyezett jutott el az országos döntőre, így több mint ötszáz diákolimpikon mérette meg magát a háromnapos, izgalmakkal teli versenyen. Városunk képviseletében „B” kategóriában hat korcsoportban 17 tanuló vett részt a viadalon. A lebonyolítás svájci rendszerben zajlott, ahol a versenyzők hat forduló alapján próbálták eldönteni a végső sorrendet. Az érmes helyekért szükség esetén rájátszást követően alakult ki a rangsor. Horváth Attila, a gyerekek felkészítője elmondta, az erőpróbán nagyon jól szerepeltek a pápai diákok, 17 versenyzőjükből kilenc a legjobb tíz között végzett, négyen alig maradtak le az éremről, négyen érmet, ketten közülük aranyérmet szereztek.
- Az I. korcsoportban a lányok mezőnyében Szabó Sára és Takács Júlia szerepelt. Mindketten négy győzelemig jutottak, így részt vehettek a bronzéremért folytatott versengésben. Az egymás elleni mérkőzésüket Sára nyerte, de az utolsó lépcsőfok megtétele neki sem sikerült, így Sára az ötödik, míg Julcsi hetedik helyen végzett. Kiváló eredmény ez, de az is a teljességhez tartozik, hogy Sára hat és fél évesen jutott idáig a kilenc évesek mezőnyében. A II. korcsoportos lányok között három, közel azonos felkészültségű játékos versengett. Az alapszakaszban Szabó Zsófi minden mérkőzését megnyerte és bajnoki címet szerzett. Mögötte a tőle egy vereséget „begyűjtő” Nagy Eszter végzett a második helyen, míg Geiger Míra az utolsó játéknapon nem úgy játszott, ahogyan az első kettőn tette, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel. A fiúk között ebben a korosztályban Horváth Csanád képviselte városunkat. Csanád ebben a versenyszezonban korosztályában még veretlen volt, így győzelemre is esélyesként indult a döntőn. Kiegyensúlyozott, jó játékkal mindenkit maga mögött tartott, így hat győzelemmel ő is a diákolimpiai bajnok lett. Mögötte a második helyen végzett a legnagyobb rivális, egyben jó barát, győri színekben versenyző Mesterházy Milán. A III. korcsoportban a lányok mezőnyében két indulónk volt, Geszti Alexandra és Geszti Vivien. A lányok a jelenlegi felkészültségük alapján inkább tapasztalatszerzésnek tekinthették ezt a megmérettetést, de végső jó helyezések sorsába nem szólhattak bele. A fiúk között sokkal nagyobb eséllyel ragadott ütőt a Szent István iskola tanulója, Nagy Dániel, aki a kiegyensúlyozottan erős mezőnyben négy győzelemig jutott és a bronzéremért szállt csatába. Sajnos az utolsó mérkőzésen szoros csatában vereséget szenvedett, és meg kellett elégednie a negyedik hellyel. A IV. korcsoportos lányoknál Farkas Júlia szépen menetelt az alapszakaszban, öt győzelemig jutott. A helyosztón az ezüstérem megszerzése volt a cél, ami sajnos három játszmában elúszott, így Julcsi nyakába bronzérem került. A fiúk mezőnyében Bátai Fabríció, Szabó Krisztián illetve az utolsó napokban egy sérülés miatt visszalépő játékos helyére bekerülő Drabos Gergő állta a sarat. Ebben a versenyszámban is sok izgalmas csatát vívtak játékosaink, de a mérleg csak Gergőnél mutatott pozitív egyenleget szombaton délutánra, Gergő a 7., Krisztián a 12., Fabríció a 19. lett.
Horváth Attila a középiskolások eredményeivel kapcsolatban elmondta, Baky Boglárkának (Petőfi Gimnázium) egy szoros, három játszmás vereség szertefoszlatta az éremszerzésről szőtt álmait, ötödik helyen zárt. A fiúk mezőnyében Kuti Dominik (PSZC Gazdasági SZKI) és Farkas Bence (Batthyány SZKI) próbálta állni a sarat, előbbi egészen szépen teljesített, de a négy győzelem az idei évben „csak” a negyedik helyre volt elegendő, ami a versenyző eddigi legjobb teljesítménye az országos döntőkön, míg Farkas Bence a mezőny hátsó felében végzett. A legidősebbek mezőnyében Magyar Balázs (Türr Gimnázium) jó mérkőzéseken, néha kiegyenlített csatában, de többnyire vereséget szenvedve zárta az idei küzdelmeket.
Az iskolai pontversenyben a Weöres a győztes érdi Batthyány Sportiskolától három ponttal lemaradva második lett. A tanulókat Horváth Attila és Szabó Norbert készítette fel a versenyre.

Haraszti Gábor

(forrás: papa-ma.hu)

Információk

 

Weores banner

 

FHT jelveny 

dth logo

 

penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm

 

okoisk logo sm

 

logo ref int color x small

 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

hatartalanul

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host