8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 weores@papaitk.hu

Teadélután

Az évtizedes hagyományokra visszatekintő, most már a végzősök búcsújának is elfogadott rendezvény tetőpontjaként magyarul énekelték Leonard Cohen Hallelujah című dalát a szereplő diákok.

December 19-én este rendezték meg a Weöres Sándor Általános Iskola hagyományos, egyedi hangulatú karácsonyváró teadélutánját a diákönkormányzat szervezésében, amelyen a szülők, rokonok a tanulókkal együtt különböző sütemények és zsíros kenyér kíséretében költhették el teájukat az iskola aulájában. A kötetlen beszélgetésre kitűnő színteret biztosító összejövetel csúcspontjaként az étkezőben a két nyolcadikos osztály adott elő zenés, verses, énekes és a karácsony történetéről, különböző szokásairól szóló, információban gazdag ünnepi műsort az iskolai kórus közreműködésével.

- A karácsony napja az emberiség egyik legősibb ünnepe, s az év egyik kiemelt pontjaként jelezte a Nap fordulását és egy újabb év eljövetelét. Azonban az ünnep formája, évszázadok óta őrzött tradíciói népenként és országonként eltérnek egymástól – hallhattuk Mógor Adrienn intézményvezető a szeretet ünnepéről szóló, íróktól vett idézetekkel tarkított műsor eleji köszöntőjében, majd szeretetteljes, áldott karácsonyt és békés, boldog új évet kívánt a jelenlévőknek az iskola nevében.

- Több mint huszadik alkalommal rendeztük meg az anno diákkezdeményezés révén létrejött hagyományos teadélutánunkat, amely az elballagó nyolcadikosok búcsújává is vált, ezért ők prezentálják a műsort és a belépőjegyek vásárlásában is ők élveznek prioritást. Meghitt rendezvényünk annyira kinőtte magát, hogy most százhúsz vendégünk ülhetett a szépen megterített, mécsessel megvilágított asztalokhoz az aulában – mutatott rá az esemény népszerűségére az iskola igazgatója.

teadelutan 2016

A műsor végén a végzősök köszönetet mondtak a következő pedagógusoknak, akik a szervezésben, a felkészítésben segédkeztek: Dudás Szabolcsné, a 8.a osztályfőnöke, Szabóné Horváth Katalin, a 8.b osztályfőnöke, Bedők Nicolette, a 8.b társosztályfőnöke, Horváthné Geschitz Ágota és Ambergerné Szücs Veronika énektanárok, Horváthné Árvai Mária szervező.

Laskovics Márió
(forrás: veol.hu)

Elérhetőségek

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

8500 Pápa, Teleki u. 2.

Tel.: +36 89 510 560

E-mail: weores@papaitk.hu

OM:037009

VF 2301

Nyitvatartási idő:
07:00 - 18:00 óra között

Információk

 

orokos

logo ref int color x small

aktiv iskola logo

EFOP 3.2 

Weores banner

 

fenntarthatosagi temahet 2021 

logo uj hulladekcsokkentes

dth logo

 

banner honlap
penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

 határtalanul logo

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host